MyBateri – Penjagaan Bateri @ Masjid Sultan Singapore

MyBateri.com

MyBateri.com

All Posts
Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp

Assalamualaikum wbt.

Alhamdulilah kita sudahpun selamat sampai ke Pulau Temasik, Singapura. Ini adalah pagi hari pertama. Pagi-pagi lagi kita sudah menunaikan solat subuh dan juga beri’iktikaf di Masjid Sultan

Ini adalah tarikan ataupun masjid yang paling tua dan besar di Singapura ini.

Dan menuju ke sini kita akan melalui di sebuah jalan yang dinamakan Jalan Arab atau dalam bahasa Inggeris modennya, Arab Street.

Tapi belum buka lagi sebab masih awal pagi.

Disini banyak tempat-tempat makan yang orang kata Instagramable. Mahu ambil gambar untuk Instagram dan buat content Youtube, tempat ini memang cantik.

Kalau kita tengok di belakang ini, ia moden meet old atau classic meet old.

Kat sini memang bagus kalau kita sampai sini, ia adalah antara lokasi yang wajib untuk kita datang.

Jadi, di sini memang menarik sebab kita dapat suasana Old School.

Tapi kena ingat, ke mana pun kita pergi semua itu memerlukan kenderaan. Tapi kenderaan ini kita kena maintain selalu dan jaga.

Sebab ia menggunakan banyak komponen terutama sekali bateri. Bateri adalah yang paling penting sekali.

Bateri kalau tidak dijaga, sama juga seperti kita tidak jaga hati dan iman kita. Hati dan iman kita juga kena maintain di masjid. Maintain itu penting.

Komponen paling penting sekali adalah bateri. Jadi, MyBateri sangat saya recommend supaya tuan-tuan dan puan-puan semua mendapatkan perkhidmatan mereka.

Tidak kisahlah anda menggunakan kereta apa atau jenis apa, perkhidmatan MyBateri memang terbaik dan saya boleh recommend antara yang paling puas hati sekali.

Jadi, kita mahu teruskan perjalanan kita. Pergi sarapan ke Zam Zam Restoran. Kita mahu jadi orang paling awal sekali sampai. Jom kita ke Zam Zam Restoran.

0/5 (0 Reviews)
Artikel Terkini